HOE KOM IK AAN EEN (ANDERE) BAAN?
   

Het was een enorme klap toen ik mijn baan verloor door reorganisatie. Ik had geen idee waar ik moest beginnen en was in paniek. De deskundigheid, rust, betrokkenheid en daadkracht van mijn coach heeft me enorm geholpen. (Sylvia, 49)

Solliciteren en Jobmarketing

Een baan vinden is niet altijd makkelijk. Bijvoorbeeld omdat je al een hele tijd niet meer gesolliciteerd hebt, nog nooit gesolliciteerd hebt, al een (hele) tijd niet meer gewerkt hebt, je huidige werk niet meer kunt of wilt doen of omdat je leeftijd een rol speelt.

Succesvol naar een baan zoeken is veel meer dan een cv en een brief opstellen. Een persoonlijk profiel, pitch, uniek cv, netwerken, social media, arbeidsmarktonderzoek, video-sollicitaties, jobboards, verborgen vacatures, sollicitatiegesprekken (al dan niet online), assessments; allemaal onderdelen die aan bod kunnen komen in jouw zoektocht naar werk.
Door de invloed van technologische en maatschappelijke ontwikkelingen is solliciteren een vak apart geworden.

De zoektocht naar werk kun je onderverdelen in vier fasen:

  1. Weten wat voor werk je wilt doen. Wat zijn jouw interesses, drijfveren, kwaliteiten, talenten en vaardigheden? Oftewel, wat voor soort werk past het beste bij jou, waar wordt je enthousiast van?
  2. Waar wil ik dit werk doen? Oftewel, wat voor soort branches en wat voor soort bedrijven passen het beste bij mijn wensen, mogelijkheden en beperkingen? Welke kansen biedt de arbeidsmarkt mij en wat moet ik nog doen om mijn kansen te vergroten op de arbeidsmarkt? Als je de eerste twee fases afgerond hebt, ben je "arbeidsmarktklaar".
  3. Hoe kom ik binnen bij de organisaties waar ik graag wil werken? Oftewel, hoe krijg ik het voor elkaar uitgenodigd te worden?
  4. Sollicitatiegesprek en eventueel assessments en testen.

Wat jij nodig hebt aan ondersteuning op jouw zoektocht naar werk is afhankelijk van wat jij wilt en de fase waar je in zit. In een vrijblijvend gesprek kunnen we samen bekijken wat jij nodig hebt om het werk te vinden dat jij wilt. Dat kan gaan van het oefenen van een sollicitatiegesprek, een videopitch of het verbeteren van je cv tot een volledig traject. Maatwerk voor jou is het uitgangspunt.

Ook voor mensen met “loopbaanangst” kan ik de juiste ondersteuning bieden. Ben je bang nieuwe stappen te zetten, heb je angst voor sollicitatiegesprekken of voor nieuwe situaties? Oftewel heb je loopbaanangst? Ook dan kan ik je ondersteunen en adviseren, ik ben gespecialiseerd in het coachen van mensen met loopbaanangst.

Mogelijk is een cursus of opleiding een goede manier om je kansen te vergroten en zoeken we samen naar de beste mogelijkheden. Het kan ook zijn dat je eerst wat meer zelfvertrouwen en/of arbeidsritme wilt opbouwen omdat je al een tijd niet meer gewerkt hebt. Daarnaast ondersteun ik je, als je dat nodig hebt, in het leren omgaan met teleurstellingen, stress of faalangst en kan ik je adviseren over zaken die met werk te maken hebben (zoals inkomensveranderingen, subsidies, toeslagen en arbeidsverhoudingen, - omstandigheden en –voorwaarden).

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op.